فان پاتوق
پاتوقی برای همه با هر سلیقه ای ...
| ||
|
پر ترافیک ترین شهر اروپا !!
نتایج یک تحقیق اروپایی نشان می دهد شهرهای بزرگ اروپا روز به روز بیشتر با معضل حجم انبوه خودروها در خیابان ها و یا جاده ها دست به گریبانند.
به گزارش واحد مرکزی خبر از بروکسل، بروکسل پایتخت بلژیک که به نوعی پایتخت اتحادیه بیست وهفت عضوی اتحادیه اروپایی به شمار می رود با وجود جمعیت یک میلیونی در صدر پرترافیک ترین شهر اروپایی قرار دارد. براین اساس ، هر کسی که بخواهد صبح سر کار برود برای یک مسیر هفت کیلومتری که در حالت طبیعی ده دقیقه ای با اتومبیل طی می شود باید یک ساعت در راه بندان معطل شود. شهرداری بروکسل حتی برای حل معضل ترافیک ایستگاههای دوچرخه کرایه ای هم راه انداخته اما تاثیر اندکی داشته است. بعد از بروکسل شهرهای ورشو لهستان و لندن انگلیس قرار دارند که راه حل هایی مثل ایجاد مناطق محدود عبور و مرور خودروها هم کمکی به کاهش فشار ترافیک نکرده است. گفته می شود در بخارست رومانی که در این تحقیق مد نظر نبوده گاه برای یک مسیر هفت کیلومتری باید یک ساعت در ترافیک ماند. اما یکی از راه حل های اجرایی اروپا برای حل این مشکل، وضع مالیات بر سوخت خودروهاست به این ترتیب که هر خودرویی که ماهانه بیش از یک تن دی اکسید کربن وارد محیط زیست تولید می کند باید ده یورو یا چیزی حدود 14 هزار تومان مالیات بپردازد که این میزان برای خودروهای آلوده کننده تر بیشتر خواهد بود. اما مشکل اینجاست که ملاحظات سیاسی مانع تصویب این طرح در برخی کشورهای اروپایی شده چنانچه دولت فرانسه اخیراً از این طرح مصوب به خاطر فشار افکار عمومی عقب نشینی کرد. دولت های اروپایی حاضر نیستند این طرح را به خاطر از دست دادن اقبال عمومی اجرایی کنند . افزایش بهای انرژی هم تا اینجا از فشار ترافیک های همه ساعته در شهرهای اروپایی نکاسته ضمن آنکه توسعه حمل و نقل عمومی هم اغلب در مراکز پایتخت انجام می شود و حومه ها که جمعیت بیشتری را در خود جای داده اند از این برنامه ها غافل مانده اند برای همین شهرهای بزرگ اروپایی به نمایشگاه بزرگی از انبوه خودروهای رنگارنگ بدل شده اند که محیط زیست را بیش از گذشته در معرض خطر قرار داده اند. [ پنج شنبه 4 اسفند 1390
] [ 21:15 ] [ احسان اشرفی ] سختترین زبان دنیا کدامست؟!
زبانهای زیادی ادّعا شده كه سختترین زبان دنیا هستند. قضاوتها هم معمولاً بر دو پایهی است: راحتی یادگیری برای كودكانِ تازه به دنیا آمده و همچنین میزانِ چالش برانگیزی یك زبان برای كسی كه آن را میخواهد به عنوانِ زبان دوّم یاد بگیرد، صورت می گیرد.
زبان به مثابه زبان دوّم فرد آشكار است كه میزانِ سختیِ یك زبان برای یادگیرنده بستگی به فاكتورهای زیادی دارد كه مهمترینِ آنها زبانِ مادریِ خودِ شخص است. بنابراین درست كردن یك جدولِ یونیورسال مربوط به سختترین زبانهای دنیا كاری بیمعنی خواهد بود. برایِ مثال برای یك انگلیسیزبان یادگیری زبانِ فریسان -زبانی که در ناحیهای در هلند رایج است- بسیار راحتتر از یك ژاپنیزبان خواهد بود. پس، درجهیِ سختیِ زبانِ دوّم با گنجینهیِ لغت، دستور زبان، ساختارِ جمله، ساختارِ زبان، فرهنگ و خیلی چیزهایِ دیگرِ مربوط به آن زبان، رابطهی مستقیمی دارد. لازم به توضیح است كه، این درجهیِ «نزدیكی» بینِ دو زبان همیشه هم مربوط به همخانواده بودنِ زبانها نیست. برایِ مثال انگلیسیزبانها اغلب میگویند زبانِ اسپانیایی را خیلی راحت میتوانند یاد بگیرند. این به دلیلِ نزدیكیِ فونولوژی این دو زبان است.
میزانِ در دسترس بودنِ گویشوران از این نظر زبانِ سنتینلی سختترین زبان دنیا باید باشد. چون ساكنانِ جزیرهی سنتینلِ شمالی برایِ چند صد سال ارتباطِ خود با جهانِ خارج را قطع كردهاند و هیچ كس را هم به جزیرهشان راه نمیدهند. بنابراین هیچ كس در هیچ كجایِ جهان به غیر از جزیرهی سنتیل قادر به یادگیریِ آن زبان نیست! برایِ انگلیسیزبانها دیپلماتهایِ انگلیسیزبان اطّلاعاتِ جالبی در این خصوص ارائه میكنند: نتایجِ تحلیلِ ۶۳ زبان از سویِ انستیتو سرویسِ امور خارجهیِ دپارتمانِ دولتیِ ایالاتِ متّحده زبان در این زمینه برایِ یادگیری خواندن و نوشتن در ۸۸ هفته نشان میدهد زبانهای «عربی، چینیِ یو، چینیِ ماندارین، ژاپنی و كرهای» سختترین زبانها هستند. كه از زبانِ ژاپنی در این میان به عنوانِ پیچیدهترین زبان میشود. ریچارد برِشت از مركزِ ملّی زبانهایِ خارجی میگوید: «بدون هیچ سؤالی ژاپنی سختترین زبان است. خیلی دوست داشتم این زبان رو یاد میگرفتم ولی اون خیلی افسردهكننده ست.» و اضافه میكند دپارتمان دولتی به دانشجویانِ خود مدّت زمانی سه برابر بیشتر از زمانی كه برایِ یادگیریِ زبانهایی مثلِ اسپانیایی یا فرانسوی میدهد، فرصت ارائه میكند. برایِ ایرانیها شاید نزدیكترین زبان به زبانِ فارسی (به غیر از زبانهایِ همخانوادهی فارسی در داخلِ ایران همچون كردی، لری، گیلكی، مازنی و …) زبانِ عربی باشد. دلیلِ عمدهیِ این مسئله هم وجودِ واژگان بسیار زیادِ عربیِ دخیل در فارسی ست. این وضعیّت همچنین با میزانِ كمتری در موردِ زبانِ تركی هم صادق است. از این نظر یادگیریِ عربی با توجّه به پیوندهایِ مذهبی و فرهنگی بینِ سه فرهنگِ عربی، تركی و فارسی، چندان برایِ فارسیدانها سخت نیست. زبانِ ژاپنی ژاپنیها سه خط برایِ زبانِ خودشان ابداع كرده اند: كانجی، هیراگانا و كاتاكانا. با كانجی، كه شاملِ ده تا پانزده هزار كاراكتر است، كلماتی كه از زبانِ چینی وارد شده، با هیراگانا كلمات اصیلِ ژاپنی و با كاتاكانا هم كلماتِ دخیل از زبانِ انگلیسی و دیگر زبانها را مینویسند. از این نظر ژاپنی پیچیدهترین زبانِ دنیاست. بیشترِ كلمات در زبانِ ژاپنی داراریِ دو تلفّظ هستند: تلفّظِ چینی و تلفّظِ ژاپنی. با صداهای كاملاً متفاوت. بنابراین یادگیریِ ژاپنی مثل این است كه بخواهید دو زبان را در یك زبان یاد بگیرید! تلفّظِ همهیِ ۸ حروفِ كانجی «شین» است. با معانیِ كاملاً بیربط به هم. معنیِ آنها «والدین، قلب، كِشِش، درست، تازه، ایمان، پیشرفت و خدا» است. نكتهیِ جالب این كه، بر خلافِ چینی، در ژاپنی تغییرِ تونِ صدا برایِ ایجادِ تمایز میانِ كلمات وجود ندارد و بنابراین تلفّظى همهی این كلمات دقیقاً مثلِ هم است. زبانِ ماندارین: «فرق عمدهیِ زبانِ چینی ماندارین با اكثر زبانهایِ دیگرِ جهان در آهنگین بودن آن میباشد.بدین صورت كه هر هجا در این زبان، در ۴ آهنگ و تعدادی ازهجاها نیز به صورتِ استثنائی در ۵ آهنگ تلفّظ میشوند. تعدادِ كاراكترهایِ(علائم نگارشی)این زبان، كه در چینی به آنها خَنزی گفته میشود، به طورِ سنّتی بالغ بر هفتاد تا هشتاد هزارعدد میباشد، كه البته امروزه همگیِ آنها (جز برای كاربردهای ادبی و مطالعاتی) منسوخ شدهاند و در حال حاضر یك چینی یا یك خارجی كه میخواهد چینی بیاموزد، برای آنكه بتواند بگوید سواد كامل دارد، باید تنها حدودِ ده هزار كاراكتر را بتواند بخواند و بنویسد. امروزه برای آوانویسی این زبان از سیستمی مبتنی بر الفبایِ لاتین به نام پین این(pin yin)استفاده میشود.
[ پنج شنبه 4 اسفند 1390
] [ 21:15 ] [ احسان اشرفی ] آیا تا بحال به معنی این جملات فکرکرده اید !!
پر معنی ترین کلمه" ما" است...آن را بکار ببند.
عمیق ترین کلمه "عشق" است... به آن ارج بنه. بی رحم ترین کلمه" تنفر" است...از بین ببرش. سرکش ترین کلمه" هوس" است...بآ آن بازی نکن. خود خواهانه ترین کلمه" من" است...از ان حذر کن. ناپایدارترین کلمه "خشم" است...ان را فرو ببر. بازدارترین کلمه "ترس"است...با آن مقابله کن. با نشاط ترین کلمه "کار"است... به آن بپرداز. پوچ ترین کلمه "طمع"است... آن را بکش. سازنده ترین کلمه "صبر"است... برای داشتنش دعا کن. روشن ترین کلمه "امید" است... به آن امیدوار باش. ضعیف ترین کلمه "حسرت"است... آن را نخور. تواناترین کلمه "دانش"است... آن را فراگیر. محکم ترین کلمه "پشتکار"است...آن را داشته باش. سمی ترین کلمه "غرور"است... بشکنش. سست ترین کلمه "شانس"است... به امید آن نباش. شایع ترین کلمه "شهرت"است... دنبالش نرو. لطیف ترین کلمه "لبخند"است...آن را حفظ کن. حسرت انگیز ترین کلمه "حسادت"است... از آن فاصله بگیر. ضروری ترین کلمه "تفاهم"است... آن را ایجاد کن. سالم ترین کلمه "سلامتی"است... به آن اهمیت بده. اصلی ترین کلمه "اطمینان"است... به آن اعتماد کن. بی احساس ترین کلمه "بی تفاوتی"است... مراقب آن باش. دوستانه ترین کلمه "رفاقت"است... از آن سوءاستفاده نکن. زیباترین کلمه "راستی"است... با ان روراست باش. زشت ترین کلمه "دورویی"است... یک رنگ باش. ویرانگرترین کلمه "تمسخر"است... دوست داری با تو چنین کنند؟ موقرترین کلمه "احترام"است... برایش ارزش قایل شو. آرام ترین کلمه "آرامش"است... به آن برس. عاقلانه ترین کلمه "احتیاط"است... حواست را جمع کن. دست و پاگیرترین کلمه "محدودیت"است... اجازه نده مانع پیشرفتت بشود. سخت ترین کلمه "غیرممکن"است... وجود ندارد. مخرب ترین کلمه "شتابزدگی"است...مواظب پلهای پشت سرت باش. تاریک ترین کلمه "نادانی"است...آن را با نور علم روشن کن. کشنده ترین کلمه "اضطراب"است...آن را نادیده بگیر. صبورترین کلمه "انتظار"است... منتظرش باش. بی ارزش ترین کلمه "انتقام"است... بگذاروبگذر. ارزشمندترین کلمه "بخشش"است... سعی خود را بکن. قشنگ ترین کلمه "خوشروئی"آست... راز زیبائی در آن نهفته است. تمیزترین کلمه "پاکیزگی"است... اصلا سخت نیست. رساترین کلمه "وفاداری"است... سر عهدت بمان. تنهاترین کلمه "گوشه گیری"است...بدان که همیشه جمع بهتر از فرد بوده. محرک ترین کلمه "هدفمندی"است... زندگی بدون هدف روی آب است. و هدفمندترین کلمه "موفقیت"است... پس پیش به سوی آن [ پنج شنبه 4 اسفند 1390
] [ 21:15 ] [ احسان اشرفی ] بدون آب و غذا، چقدر زنده میمانید؟
آیا می دانید بدون آب و غذا به چه مدت می توانید زنده بمانید؟
افراد چاق تنها تا زمانی زنده میمانند که ویتامینهای ب محلول در آب، در بدنشان وجود داشته باشد، چرا که این ویتامینها برای مصرف چربیها لازم هستند. بنابراین ممکن است کسی از گرسنگی بمیرد اما هنوز هم چاق باشد. دانشمندان نشان دادهاند که بدون آب یا ویتامین، ادامه زندگی فقط برای چند روز یا حداکثر 1 هفته امکانپذیر است. اما اگر آب و ویتامین کافی به بدن برسد، می توان تا 1 سال لب به غذا نزد و به زندگی ادامه داد. فکر میکنید انسان بدون آب و غذا چه قدر دوام میآورد؟ از نظر تئوری، وقتی در نهایت تمام چربی، پروتئین و کربوهیدرات بدن مصرف شود، بدن بدون انرژی میماند و از کار باز میایستد. اما بر اساس گزارش نیوساینتیست، دکتر جرمی پاول تاک که در سال 2003/ 1382 بعد از اقدام دیوید بلین به گرسنگی کشیدن در لندن، به او غذا داد، با این تئوری موافق نیست. وی میگوید: «شما خیلی قبل از آن میمیرید!» افراد چاق تنها تا زمانی زنده میمانند که ویتامینهای ب محلول در آب، در بدنشان وجود داشته باشد، چرا که این ویتامینها برای مصرف چربیها لازم هستند. بنابراین ممکن است کسی از گرسنگی بمیرد اما هنوز هم چاق باشد. بلندترین زمان گرسنگی ثبت شده، مربوط به کیهران دوهرتی ایرلندی است که در سال 1981/ 1360 دست به اعتصاب غذا زد و بعد از 73 روز مرد. اطلاعات موجود نشان میدهد که مردم با مصرف آب و ویتامین میتوانند بیش از یک سال بدون خوردن غذا زنده بمانند. در واقع حدود سی سال پیش، این یکی از روشهای متداول کمکردن وزن در بین افراد بود. با ویتامین و بدون آب، مدت زمان زنده ماندن به شدت کاهش پیدا میکند. انسان میتواند هفتهها بدون غذا زنده بماند، اما یک فرد تشنه تنها چند روز زنده میماند که بستگی به میزان دفع آب از بدنش دارد. بدون آب، حجم خون در بدن و به دنبال آن فشار خون، کاهش مییابد. خون غلیطتر و چسبناکتر میشود و در نتیجه گردش آن در بدن سختتر میشود. بنابراین قلب بیشتر کار میکند تا این شرایط را جبران نماید. با این وصف، حتی در هوای خنک هم بدون آب کمتر از یک هفته دوام خواهید آورد.
[ پنج شنبه 4 اسفند 1390
] [ 21:14 ] [ احسان اشرفی ] سیگار افراد را چاقتر میكند
دانشمندان میگویند؛ میلیونها نفر از مردم انگلیس كه به امید واهی لاغر شدن سیگار میكشند در واقع سلامت خود را برای هیچ به خطر میاندازند، چون تحقیقات نشان میدهد سیگار، افراد را چاقتر میكند.
به گزارش ایسنا، كارشناسان در گزارش جدیدی تاكید كردند كه این باور غلط عمومی مبنی بر اینكه سیگار میل به خوردن را كاهش میدهد، هیچ صحت و اساس علمی ندارد و بررسیها نشان میدهد كسانی كه اصلا سیگار نمیكشند، لاغرتر هستند. این تحقیق جدید بسیاری از طرفداران جدی سیگار را شوكه میكند مخصوصا دختران جوانی كه همیشه تحت تاثیر تبلیغات خوش و آب رنگ و فریبنده سیگار هستند. در این پژوهش كه از سوی محققان اسپانیایی انجام گرفته معلوم شد كه سیگار كشیدن نمیتواند با چاقی مقابله كند. این گروه تحقیقاتی از دانشگاه ناوارا بیش از 7500 نفر را طی یك دوره چهار ساله تحت بررسی داشته و نوع تغذیه آنها، میزان ورزش كردن، میزان وزن و نیز نحوه سیگار كشیدن آنها را كنترل و ارزیابی كردند. محققان دریافتند: افراد سیگاری كه تلاش میكنند سیگار را ترك كنند، در واقع چاقتر میشوند. یك احتمال برای این تاثیرعكس، این است كه آنها در ازای كنار گذاشتن سیگار به تنقلات و هله هوله خوری روی میآورند. سیگار كشیدن یكی از عادتها و وابستگیهای زیان آور در جهان امروز و یكی از بلاهایی است كه امروز گریبانگیر مردم دنیا شده و باعث میشود، انسانهای زیادی به تباهی كشیده شوند و سرمایههای فراوانی به هدر رود. تحقیقات و پژوهشهای علمی بعمل آمده در دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی بسیار معتبر در سراسر جهان در زمانها و مكانهای مختلف همگی نشان دادهاند كه مصرف دخانیات و سیگار بدون شك موجب افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای خطرناك و لاعلاج و بالارفتن میزان مرگ و میر در اثر ابتلا به این قبیل بیماریها میشود. تحقیقات نشان میدهد كه استعمال دخانیات بیش از حوادث رانندگی، قتل، سوء مصرف داروها، خودكشی و آتش سوزی در جهان موجب مرگ و میر انسانها میشود. [ پنج شنبه 4 اسفند 1390
] [ 21:14 ] [ احسان اشرفی ] رنگ مورد علاقه كودكان شیرخوار
نتایج تحقیقات نشان داده كه كودكان شیرخوار نه تنها كور رنگ نیستند بلكه نسبت به رنگ های آبی، قرمز، ارغوانی و نارنجی علاقه بیشتری نشان می دهند.
برخلاف تصور برخی كه گمان می كنند نوزادان و كودكان شیرخوار رنگ ها را نمی بینند و رنگ های مختلف در روحیه آنها بی تاثیر است، نتایج تحقیقات نشان داده كه كودكان شیرخوار نه تنها كور رنگ نیستند بلكه نسبت به رنگ های آبی، قرمز، ارغوانی و نارنجی علاقه بیشتری نشان می دهند و تمایل چندانی به دیدن رنگ های خاكستری و قهوه ای ندارند. محققان در تحقیقات خود رنگ های مختلفی را روی صفحه نمایش به شیرخواران 4 ماهه نشان دادند و واكنش آنها را با اندازه گیری زمان و نحوه نگاه آنها به تصویر، مورد بررسی قرار دادند. بر اساس این گزارش، نتایج پژوهش بر روی 250 كودك شیرخواره نشان می دهد ، هر شیرخوار واكنش ویژه خودش را از رنگها نشان می دهد به گونه ای كه برخی كودكان شیرخوار تنها به یك رنگ و برخی دیگر به چند رنگ علاقه دارند. بر پایه این گزارش، محققان می گویند : اگر به یك كودك رنگ آبی را و سپس رنگ های آبی روشن و تیره را نشان دهیم، نوزاد واكنش مشابهی داشته و زود خسته می شود اما اگر پس از رنگ آبی، رنگ سبز نشان داده شود، نوزاد سر خود را بالا می آورد و به این رنگ جدید خیره می شود. [ پنج شنبه 4 اسفند 1390
] [ 21:14 ] [ احسان اشرفی ] از بیگ بنگ - انفجار بزرگ چه می دانید ؟
همانطور كه گفتم پیدایش كائنات براى انسان یك نادانسته بود و بشر مى خواست بداند كه این پیدایش از كجا شروع شد.آیا به صورت یكنواخت بوده و همین گونه نیز ادامه دارد یا نه؟ چنان كه برخى اعتقاد داشته اند كه كائنات همین ساختار را داشته و بدون تغییر باقى مى ماند. خب نتیجه اینكه نظریه هاى مختلفى در این رابطه وجود داشت و نظریه پردازیهاى زیادى مى شد. یكى از این نظریه ها كه حدود سى و هفت یا سى و هشت سال قبل ارائه شد بیگ بنگ یاهمان انفجار بزرگ نام داشت كه توانست به خیلى از ابهامات پاسخ بدهد. این نظریه، آغاز كائنات را از یك هسته اتم در فضا و زمان صفر مى داند زیرا آن هنگام هنوز فضا وزمان آغاز نشده بود. تصور بكنید كه تمام كائنات در یك هسته اتم یاحتى كوچكتر از آن جاى داشت و در یك لحظه این فضا و زمان آغاز مى شود یعنى اینكه یك انفجار بزرگ كه حاصل گرانش شدید ناشى از فشردگى بوده، شروع شد.
این واقعه بین سیزده تا پانزده میلیارد سال پیش رخ داده است، درحقیقت این حادثه از آن نقطه صفر شروع مى شود. قابل ذكر است كه باوجودچنین فشردگى اى طبیعتاً دماى بسیار زیادى در لحظه كمى قبل از انفجار بزرگ حاكم بوده است. هنگامى كه فضا وزمان شروع به بزرگ و باز شدن كرد، دما مدام رو به كاهش بوده به طورى كه تخمین زده مى شود وقتى فقط یك ثانیه ازتشكیل كائنات مى گذشته است ده میلیارد كلوین نزول دما داشته ایم. انبساط جهان به قدرى شدید رخ داده است كه از اندازه كوچكتر از یك هسته اتم در یك لحظه به اندازه كره زمین بزرگ مى شده، یعنى انبساط و تورم بعد از بیگ بنگ شروع شده بود اما هنوز كهكشانها به وجودنیامده بودند. نور آغاز كائنات بود سپس بعداز نور، ماده ایجاد شد و شاید بعد از دو میلیارد سال از انفجار بزرگ كهكشانها شكل گرفتند و خورشید ما یكى از ذرات كوچك آنهاست. كهكشانها چگونه و چه زمانى شكل گرفتند؟ كهكشانى كه ما در آن هستیم (كهكشان راه شیرى) حدود ده میلیارد سال پیش به وجود آمده است البته اگر قبول كنیم كه بیك بنگ سیزده میلیاردسال پیش رخ داده است. اما كهكشانها انواع مختلفى دارند كه عبارت است از: نامنظم، بیضوى و مارپیچى. ازمواد اطراف كهكشانها كه باقى مانده بودند بازوهاى كهكشانى شكل گرفتند اما چون فشردگى مواد را در آن قسمت فضا داشتیم ونیز كهكشانهاى شكل گرفته بسیار نزدیك به هم بودند طبیعتاً برخوردها هم زیاد بوده است یعنى دوكهكشان با هم ادغام شده و یك كهكشان بزرگتر تشكیل مى دادند یا سبب ساز بازوهاى كهكشانى بزرگتر مى شدند. این اثرات در بحث انتقال به سمت قرمز یا رد شیفت مى گنجند. این انفجار چقدر طول كشید؟ براى لحظه انفجار بزرگ عدد ده به توان منفى چهل و سه را در نظر مى گیرند و بعد از آن لحظه، حادثه شروع مى شود كه حتى هنوز به هزارم ثانیه نرسیده، تغییرات در حال رخ دادن بوده است. عالم در ابتدا چگونه به نظر می آمد؟ آشكار است برای آگاهی از چگونگی اولین ثانیه ها و یا بهتر بگوییم اولین اجزای ثانیه های پس از انفجار اولیه نباید از ستاره شناسان پرسید بلكه در این مورد باید به فیزیكدان های متخصص در امر فیزیك ذره ای مراجعه كرد كه در مورد تشعشعات و ماده در شرایط كاملا سخت و غیر عادی تحقیق می كنند و تجربه می كنند. تاریخ كیهان معمولا به 8 مقطع كاملا متفاوت و غیر مساوی تقسیم می شود : مرحله اول - صفر تا 43- 10 ثانیه این مساله هنوز برایمان كاملا روشن نیست كه در این اولین اجزای ثانیه ها چه چیزی تبدیل به گلوله آتشینی شد كه كیهان باید بعدا از آن ایجاد گردد . هیچ معادله و یا فرمول های اندازه گیری برای درجه حرارت بسیار بالا و غیر قابل تصوری كه در این زمان حاكم بود در دست نمی باشد. مرحله دوم- 43- 10 تا 32- 10 ثانیه اولین سنگ بناهای ماده مثلا كوارك ها و الكترون ها و پاد ذره های آنها از برخورد پرتوها با یكدیگر به وجود می آیند. قسمتی از این سنگ بناها دوباره با یكدیگر برخورد می كنند و به صورت تشعشع فرو می پاشند. در لحظه های بسیار بسیار اولیه ذرات فوق سنگین - نیز می توانسته اند به وجود آمده باشند. این ذرات دارای این ویژگی هستند كه هنگام فروپاشی ماده بیشتری نسبت به ضد ماده و مثلا كوارك های بیشتری نسبت به آنتی كوارك ها ایجاد می كنند. ذرات كه فقط در همان اولین اجزای بسیار كوچك ثانیه ها وجود داشتند برای ما میراث مهمی به جا گذاردند كه عبارت بود از : افزونی ماده در برابر ضد ماده مرحله سوم- از 32- 10 ثانیه تا 6- 10 ثانیه كیهان از مخلوطی از كوارك ها - لپتون ها - فوتون ها و سایر ذرات دیگر تشكیل شده كه متقابلا به ایجاد و انهدام یكدیگر مشغول بوده و ضمنا خیلی سریع در حال از دست دادن حرارت هستند مرحله چهارم- از 6- 10 ثانیه تا 3- 10ثانیه تقریبا تمام كوارك ها و ضد كوارك ها به صورت پرتو ذره ها به انرژی تبدیل می شوند. كوارك های جدید دیگر نمی توانند در درجه حرارت های رو به كاهش به وجود آیند ولی از آن جایی كه كوارك های بیشتری نسبت به ضد كوارك ها وجود دارند برخی از كوارك ها برای خود جفتی پیدا نكرده و به صورت اضافه باقی می مانند. هر 3 كوارك با یكدیگر یك پروتون با یك نوترون می سازند. سنگ بناهای هسته اتم های آینده اكنون ایجاد شده اند. مرحله پنجم - از 3- 10 ثانیه تا 100 ثانیه الكترون ها و ضد الكترون ها در برخورد با یكدیگر به اشعه تبدیل می شوند. تعدادی الكترون باقی می ماند زیرا كه ماده بیشتری نسبت به ضد ماده وجود دارد. این الكترون ها بعدا مدارهای اتمی را می سازند مرحله ششم - از 100 ثانیه تا 30 دقیقه در درجه حرارت هایی كه امروزه می توان در مركز ستارگان یافت اولین هسته های اتم های سبك و به ویژه هسته های بسیار پایدار هلیم در اثر همجوشی هسته ای ساخته می شوند. هسته اتم های سنگین از قبیل اتم آهن یا كربن در این مرحله هنوز ایجاد نمی شوند. در آغاز خلقت عملا فقط دو عنصر بنیادی كه از همه سبكتر بودند وجود داشتند : هلیم و هیدروژن مرحله هفتم - از 30 دقیقه تا 1 میلیون سال پس از خلقت پس از گذشت حدود 300000 سال گوی آتشین آنقدر حرارت از دست داده كه هسته اتم ها و الكترون ها می توانند در درجه حرارتی در حدود 3000 درجه سانتی گراد به یكدیگر بپیوندند و بدون اینكه دوباره فورا از هم بپاشند اتم ها را تشكیل دهند . در نتیجه آن مخلوط ذره ای كه قبلا نامرئی بود اكنون قابل دیدن می شود. مرحله هشتم - از یك میلیون سال پس از خلقت تا امروز از ابرهای هیدروژنی دستگاههای راه شیری ستارگان و سیارات به وجود می ایند. در داخل ستارگان هسته اتم های سنگین از قبیل اكسیژن و آهن تولید می شوند. كه بعد ها در انفجارات ستاره ای آزاد می گردند و برای ساخت ستارگان و سیارات و حیات جدید به كار می ایند. عناصر اصلی حیات زمینی چه زمانی پدیدار شد؟ برای زمین با توجه به گوناگونی حیات كه در آن وجود دارد 3 چیز از اهمیت خاصی برخوردار بوده است: از همان ابتدای خلقت همیشه ماده بیشتری نسبت به ضد ماده وجود داشته و بنابراین همواره ماده برای ما باقی می ماند. در مرحله ششم هیدروژن به وجود آمد این ماده كه سبك ترین عنصر شیمیایی می باشد سنگ بنای اصلی كهكشانه ها و سیارات می باشد. هیدروژن همچنین سنگ بنای اصلی موجودات زنده ای است كه بعدا روی زمین به وجود آمدند و احتمالا روی میلیاردها سیاره دیگر نیز وجود دارند. در مركز ستارگان اولیه هسته اتم های سنگین از قبیل اكسیژن و یا كربن یعنی سنگ بناهای اصلی لازم و ضروری برای زندگی و حیات بوجود آمدند. آیا عالم همواره در حال انبساط خواهد بود؟ جنبش انبساطی یا به عبارت دیگر از همدیگر دور شدن كهكشانه ها به هر حال رو به كند شدن است. زیرا جزایر جهانی متعدد در واقع به سمت یكدیگر جذب می شوند و در نتیجه حركت انبساطی آن ها كند تر می شود. اكنون پرسش فقط این است كه آیا زمانی تمام این حركت ها متوقف خواهد گردید و این عالم در هم فرو خواهد پاشید؟ این مساله بستگی به تراكم ماده در جهان هستی دارد. هر چه این تراكم بیشتر باشد نیرو های جاذبه بین كهكشانه ها و سایر اجزای گیتی بیشتر بوده و به همان نسبت حركت آن ها با شدت بیشتری متوقف خواهد شد. در حال حاضر چنین به نظر می رسد كه تراكم جرم بسیار كمتر از آن است كه زمانی عالم در حال انبساط را به توقف در آورد. به هر حال این امكان وجود دارد كه هنوز جرم های بسیار بزرگ ناشناخته ای از قبیل ( سیاهچاله های اسرار آمیز) یا ( ابرهای گازی شكل تاریك) وجود داشته باشند و نوترینو ها كه بدون جرم محسوب می شوند جرمی هرچند كوچك داشته باشند. اگر این طور باشد در این صورت حركت كیهانی زمانی شاید 30 میلیارد سال دیگر متوقف خواهد شد. در آن زمان كهكشان ها با شتابی زیاد حركت به سوی یكدیگر را اغاز خواهند كرد تا در نهایت به شكل یك گوی آتشین عظیم با یكدیگر متحد شوند. آن زمان شاید می باید روی یك انفجار اولیه جدید دیگر و تولد یك عالم جدید حساب كنیم. با توجه به سطح كنونی دانش بشر و میزان پژوهش های انجام شده باید اینطور فرض كرد كه عالم تا ابدیت انبساط خواهد یافت. با توجه به بزرگى وعظمت كائنات، پیدایش حیات غیرزمینى چقدر احتمال دارد؟ با یك حساب سرانگشتى متوجه مى شویم كه باوجود این تعداد ستاره احتمال حیات بسیار زیاد است. حتى بعضى از ستاره ها داراى سیاره نیستند و یا این سیاره بسیار دور از ستاره یا بسیار نزدیك به آن هستند و برخى هم گازى مى باشند اگر تمام این موارد را از كل ستاره ها كم كنیم تقریباً بیست وپنج درصد آنها امكان وجود حیات را دارند.. آیا میدانستید …؟ - فقط حدود 4درصد عالم از ماده ، به شكلی كه ما می شناسیم تشكیل شده است ، یعنی ماده معمولی كه ما می شناسیم و در آزمایشگاه وجود دارد، فقط 4درصد كل عالم را می سازد. 23درصد عالم را ماده تاریك سرد تشكیل داده كه دانشمندان اطلاعات خیلی كمی درباره اش دارند و 73درصد باقی مانده را انرژی تاریك عجیب تشكیل می دهد كه تقریبا تنها چیزی كه در موردش می دانیم ، این است كه وجود دارد! [ پنج شنبه 4 اسفند 1390
] [ 21:13 ] [ احسان اشرفی ] |