فان پاتوق

وبلاگicon

کدستان

فان پاتوق
فان پاتوق
پاتوقی برای همه با هر سلیقه ای ...
قالب وبلاگ
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان فان پاتوق و آدرس funpatugh.Loxblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





چند درصد تهرانی‌ها در تهران به دنیا آمده‌اند؟
چند درصد تهرانی‌ها در تهران به دنیا آمده‌اند؟
فقط 63 درصد تهرانی‌ها در تهران به دنیا آمده‌اند، 10 درصد تهرانی‌ها به یکی از زبانهای رایج دنیا صحبت می کنند و هر تهرانی در شبانه روز به طور میانگین 4 ساعت و 42 دقیقه اوقات فراغت دارد.

به گزارش فارس، احمد مسجد جامعی در دهمین نشست "بررسی طرح پژوهشی بررسی و مطالعه میزان مصرف کالا و خدمات فرهنگی در شهر تهران "، 2 سال پیش در شورای شهر تهران سند بسیار مهمی را تصویب کردیم که بر اساس آن مقرر شد کارهای پژوهشی پایه در سطح تهران انجام شود.

وی با بیان اینکه این طرح‌ها در گذشته نیز انجام شده بود، افزود: یکی از تحقیقاتی که در این راستا تصویب و اجرا شد طرح "بررسی و مطالعه میزان مصرف کالا و خدمات فرهنگی در شهر تهران است ".

به اعتقاد رئیس ستاد هماهنگی شورا‌یاری‌های شورای اسلامی شهر تهران این دسته از تحقیقات می‌تواند در حوزه برنامه ریزی و نظارت بهتر بر مدیریت شهری کمک‌های ویژه‌‌ای به شورایاران کند.

در ادامه این نشست سعید معید‌فر، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مجری طرح "بررسی و مطالعه میزان مصرف کالا و خدمات فرهنگی در شهر تهران " اظهار داشت " جامعه آماری استفاده شده در تهران 5 هزار نفر است؛ این جامعه یکی از بزرگترین جوامع تحقیقی کشور محسوب شده و آمار قابل قبول و قابل استنادی در اختیار مسئولان قرار می‌دهد.

وی تصریح کرد: آمارگیری از 374 محل تهران به دلیل هزینه و وقت زیادی که نیاز داشت برایمان امکانپذیر نبود به همین دلیل محلات تهران را بر اساس 3 شاخصه سواد، وضعیت اقتصادی و مهاجرت در 10 خوشه قرار داده و از هر خوشه بر اساس آمار نفرات آن نمونه‌های را انتخاب کردیم.

معیدفر‌ درباره سابقه این طرح نیز گفت: نخستین بار این طرح به صورت موردی سال 74 در 4 شهر همدان، اراک، بوشهر و اهواز اجرا شد. بعد از آن مصوب شد هر چند سال یکبار این طرح اجرا شود و سال 77 در 28 استان کشور به اجرا درآمد. 2 سال بعد نیز مصوب شد که این طرح در روستاهای کشور نیز اجرایی شود.

به اعتقاد این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران طرح‌های از این دست در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی شاه کلید مسئولان خواهد بود و کالاهای فرهنگی مورد نیاز مردم را به مسئولان معرفی خواهد کرد.

وی تاکید کرد: نتایج این تحقیق علاوه بر اینکه فعالیت‌های فرهنگی را جهت دهی می‌کند هزینه‌های مراکز فرهنگی را نیز کاهش خواهد داد.

در این پژوهش که به سفارش معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران اجرا شده مواردی مانند اوقات فراغت، وضعیت مطالعه کتاب، وضعیت نشریات، وضعیت استفاده از رادیو و تلویزیون، میزان استفاده از یارانه، تلفن همراه، اینترنت، فعالیت‌های فرهنگی ورزشی و بازی تهرانی‌ها بررسی شده است.

استاد دانشگاه جامعه شناسی تهران به اطلاعات به دست آمده از این طرح اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال ما از این طرح متوجه شدیم که 98 درصد تهرانی‌ها زبان فارسی را می‌فهمند و کمتر از 2 درصد ساکنان تهران فارسی را متوجه نمی‌شوند، 13 درصد تهرانی‌ها یکی از زبان‌های لاتین را می‌فهمند و 10درصد تهرانی ها قادرند به یکی از زبان‌های دنیا صحبت کنند، 67درصد تهرانی‌ها فارس هستند، 63 درصد از تهرانی‌‌ها در تهران به دنیا آمده‌اند و 13 درصد تهرانی‌ها بیش از 13 سال است که در محل خود ساکن هستند.

وی ادامه داد: همچنین متوجه شدیم یک تهرانی در طول شبانه روز به طول میانگین 4 ساعت و 42 دقیقه اوقات فراغت دارد و این زمان در آخر هفته به 8 ساعت و 17 دقیقه افزایش می‌یابد و این بدین معنا است که متولیان فرهنگی ما باید برای این زمان برنامه ریزی‌های خاص داشته باشند.
به گفته معید فر، بررسی وضعیت مطالعه در تهران به ما نشان می‌دهد که 65 درصد تهرانی‌ها کتاب می‌خوانند و 42 درصد کتاب نمی‌خوانند که در این میان 13 درصد کتاب‌های خود را از دوستان و 10 درصد از محل تحصیل، 5 درصد از کتابخانه‌های عمومی و 4 درصد از کتابخانه‌های محل تهیه می‌کنند.

این ارقام نشان می‌دهد که برای افزایش سرانه مطالعه در تهران به جای تأسیس کتابخانه‌های عمومی و محلی که بسیار هزینه بر هستند بهتر است به غنی شدن کتابخانه‌های مدارس کنیم.
[ پنج شنبه 4 اسفند 1390 ] [ 11:36 ] [ احسان اشرفی ]
ده فایده بسیار جالب لبخند زدن
ده فایده بسیار جالب لبخند زدن
با لبخند زدن از ابتلا .به آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری کنید.

خنده عملکرد ایمنی بدن شما را تقویت می‌کند چراکه شما احساس آرامش بیشتری دارید. با لبخند زدن از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی نیز می‌توانید جلوگیری کنید.

1. .لبخند جذابتان می کند..

همه ما به سمت افرادیکه لبخند می زنند کشیده می شویم. لبخند یک کشش و جذبه فوری ایجاد می کند. دوست داریم نسبت به آنها شناخت پیدا کنیم..

2. لبخند حال و هوایتان را تغییر می دهد..

دفعه بعدی که احساس بی حوصلگی و ناراحتی کردید، لبخند بزنید. لبخند به بدن حقه می زند..

3. لبخند مسری است..

لبخند زدن برایتان شادی می آورد. با لبخند زدن فضای محیط را هم شادتر می کنید و اطرافیان را مانند آهن ربا به سمت خود می کشید..

4. لبخند زدن استرس را از بین می برد.

وقتی استرس دارید، لبخند بزنید. با اینکار استرستان کمتر می شود و می توانید برای بهبود اوضاع وارد عمل شوید..

5. لبخند زدن سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند..

به این دلیل عملکرد ایمنی بدن تقویت می شود که شما احساس آرامش بیشتری دارید. با لبخند زدن از ابتلا .به آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری کنید.

6. لبخند زدن فشارخونتان را پایین می آورد..

وقتی لبخند می زنید، فشارخونتان به طرز قابل توجهی پایین می آید. لبخند بزنید و خودتان امتحان کنید.

7. لبخند زدن اندورفین، سروتونین و مسکن های طبیعی بدن را آزاد می کند.

تحقیقات نشان داده است که لبخند زدن با تولید این سه ماده در بدن باعث بهبود روحیه می شود. می توان گفت لبخند زدن یک داروی مسکن طبیعی است.

8. لبخند زدن چهره تان را جوانتر نشان می دهد..

عضلاتی که برای لبخند زدن استفاده می شوند صورت را بالا می کشند. پس نیازی به کشیدن پوست صورتتان ندارید، سعی کنید همیشه لبخند بزنید.

9. لبخند زدن باعث می شود موفق به نظر برسید..

به نظر می رسد که افرادیکه لبخند می زنند اعتماد به نفس بالاتری دارند و در کارشان بیشتر پیشرفت می کنند..

10. لبخند زدن کمک می کند مثبت اندیش باشید..

لبخند بزنید.. حالا سعی کنید بدون از بین رفتن آن لبخند به یک مسئله منفی فکر کنید. خیلی سخت است. وقتی لبخند می زنیم بدن ما به بقیه بدن پیغام می فرستد که “زندگی خوب پیش می رود “. پس با لبخند زدن از افسردگی، استرس و نگرانی دور بمانید.
تعداد نمایش ۴۴۸۳ بار
[ پنج شنبه 4 اسفند 1390 ] [ 11:34 ] [ احسان اشرفی ]
پایگاه داده database چیست؟
پایگاه داده database چیست؟
دادِگان (پایگاه داده ها یا بانک اطلاعاتی) به مجموعه ای از اطلاعات با ساختار منظم و سامانمند گفته می شود. این پایگاه های اطلاعاتی معمولاً در قالبی که برای دستگاه ها و رایانه ها قابل خواندن و قابل دسترسی باشند ذخیره می شوند.
 
البته چنین شیوه ذخیره سازی اطلاعات تنها روش موجود نیست و شیوه های دیگری مانند ذخیره سازی ساده در پرونده ها نیز استفاده می گردد. مسئله ای که ذخیره سازی داده ها در دادگان را موثر می سازد وجود یک ساختار مفهومی است برای ذخیره سازی و روابط بین داده ها است.

پایگاه داده در اصل مجموعه ای سازمان یافته از اطلاعات است.این واژه از دانش رایانه سرچشمه می گیرد ،اما کاربر وسیع و عمومی نیز دارد، این وسعت به اندازه ای است که مرکز اروپایی پایگاه داده (که تعاریف خردمندانه ای برای پایگاه داده ایجاد می کند) شامل تعاریف غیر الکترونیکی برای پایگاه داده می باشد. در این نوشتار به کاربرد های تکنیکی برای این اصطلاح محدود می شود.

یک تعریف ممکن این است که: پایگاه داده مجموعه ای از رکورد های ذخیره شده در رایانه با یک روش سیستماتیک (اصولی) مثل یک برنامه رایانه ای است که می تواند به سوالات کاربر پاسخ دهد. برای ذخیره و بازیابی بهتر، هر رکورد معمولا به صورت مجموعه ای از اجزای داده ای یا رویداد ها سازماندهی می گردد.
 
بخش های بازیابی شده در هر پرسش به اطلاعاتی تبدیل می شود که برای اتخاذ یک تصمیم کاربرد دارد. برنامه رایانه ای که برای مدیریت و پرسش و پاسخ بین پایگاه های داده ای استفاده می شود را مدیر سیستم پایگاه داده ای یا به اختصار (DBMS) می نامیم. خصوصیات و طراحی سیستم های پایگاه داده ای در علم اطلاعات مطالعه می شود.

مفهوم اصلی پایگاه داده این است که پایگاه داده مجموعه ای از رکورد ها یا تکه هایی از یک شناخت است.نوعا در یک پایگاه داده توصیف ساخت یافته ای برای موجودیت های نگه داری شده در پایگاه داده وجود دارد: این توصیف با یک الگو یا مدل شناخته می شود. مدل توصیفی، اشیا پایگاه های داده و ارتباط بین آنها را نشان می دهد. روش های متفاوتی برای سازماندهی این مدل ها وجود دارد که به آنها مدل های پایگاه داده گوییم.
 
پرکاربرد ترین مدلی که امروزه بسیار استفاده می شود، مدل رابطه ای است که به طور عام به صورت زیر تعریف می شود: نمایش تمام اطلاعاتی که به فرم جداول مرتبط که هریک از سطر ها و ستونها تشکیل شده است(تعریف حقیقی آن در علم ریاضیات برسی می شود). در این مدل وابستگی ها به کمک مقادیر مشترک در بیش از یک جدول نشان داده می شود. مدل های دیگری مثل مدل سلسله مراتب و مدل شبکه ای به طور صریح تری ارتباط ها را نشان می دهند.

در مباحث تخصصی تر اصتلاح دادگان یا پایگاه داده به صورت مجموعه ای از رکورد های مرتبط با هم تعریف می شود. بسیاری از حرفه ای ها مجموعه ای از داده هایی با خصوصیات یکسان به منظور ایجاد یک پایگاه داده ای یکتا استفاده می کنند.

معمولا DBMS ها بر اساس مدل هایی که استفاده می کنند تقسیم بندی می شوند: ارتباطی،شی گرا، شبکه ای و امثال آن. مدل های داده ای به تعیین زبانهای دسترسی به پایگاه های داده علاقه مند هستند. بخش قابل توجهی از مهندسی DBMS مستقل از مدل های می باشد و به فاکتور هایی همچون اجرا، همزمانی،جامعیت و بازیافت از خطاهای سخت افزاری وابسطه است.در این سطح تفاوت های بسیاری بین محصولات وجود دارد.


موارد زیر به صورت خلاصه شرح داده می شود:
•۱ تاریخچه پایگاه داده
•۲ انواع دادگان ها
•۳ مدل های پایگاه داده
۳.۱ مدل تخت
۳.۲ مدل شبکه ای(Network)
۳.۳ مدل رابطه ای
۳.۴ پایگاه داده های چند بعدی
۳.۵ پایگاه داده های شیء
•۴ ویژگی های سیستم مدیریت پایگاه داده ها
•۵ فهرست سیستم های متداول مدیریت دادگان

1- تاریخچه پایگاه داده
اولین کاربردهای اصطلاح پایگاه داده به June 1963 باز می گردد، یعنی زمانی که شرکت System Development Corporation مسئولیت اجرایی یک طرح به نام "توسعه و مدیریت محاسباتی یک پایگاه داده ای مرکزی" را بر عهده گرفت. پایگاه داده به عنوان یک واژه واحد در اوایل دهه 70 در اروپا و در اواخر دهه 70 در خبر نامه های معتبر آمریکایی به کار رفت.(بانک داده ای یا Databank در اوایل سال 1966 در روزنامه واشنگتن کار رفت)


تصویر:اولین سیستم مدیریت پایگاه داده در دهه 60 گسترش یافت. از پیشگامان این شاخه چارلز باخمن می باشد. مقالات باخمن این را نشان داد که فرضیات او کاربرد بسیار موثرتری برای دسترسی به وسایل ذخیره سازی را محیا می کند.
 
در آن زمانها پردازش داده بر پایه کارت های منگنه و نوار های مغناطیسی بود که پردازش سری اطلاعات را مهیا می کند. دو نوع مدل داده ای در آن زمانها ایجاد شد:CODASYL موجب توسعه مدل شبکه ای شدکه ریشه در نظریات باخمن داشت و مدل سلسله مراتبی که توسط North American Rockwell ایجاد شد و بعدا با اقباس از آن شرکت IBM محصولIMS را تولید نمود.

مدل رابطه ای توسط E. F. Codd در سال 1970 ارائه شد.او مدل های موجود را مورد انتقاد قرار می داد. برای مدتی نسبتا طولانی این مدل در مجامع علمی مورد تایید بود. اولین محصول موفق برای میکرو کامپیوتر ها dBASE بودکه برای سیستم عامل هایCP/M و PC-DOS/MS-DOS ساخته شد.
 
در جریان سال 1980 پژوهش بر روی مدل توزیع شده (distributed database) و ماشین های دادگانی (database machines) متمرکز شد، اما تاثیر کمی بر بازار گذاشت. در سال 1990 توجهات به طرف مدل شی گرا(object-oriented databases) جلب شد. این مدل جهت کنترل داده های مرکب لازم بود و به سادگی بر روی پایگاه داده های خاص، مهندسی داده(شامل مهندسی نرم افزار منابع) و داده های چند رسانه ای کار می کرد.

در سال 2000 نوآوری تازه ای رخ داد و دادگان اکس ام ال (XML) به وجود آمد. هدف این مدل از بین بردن تفاوت بین مستندات و داده ها است و کمک می کند که منابع اطلاعاتی چه ساخت یافته باشند یا نه در کنار هم قرار گیرند.


2- انواع دادگان ها
دادگان ها از نظر ساختار مفهومی و شیوه ای رفتار با داده ها بر دو نوع هستند :
1.دادگان رابطه ای
2.دادگان شی گرا

3- مدل های پایگاه داده
شگرد های مختلفی برای مدل های داده ای وجود دارد. بیشتر سیستم های پایگاه داده ای هر چند که طور معمول بیشتر از یک مدل را مورد حمایت قرار می دهند، حول یک مدل مشخص ایجاد شده اند. برای هر یک از الگوهای های منطقی (logical model) اجراهای فیزیکی مختلفی قابل پیاده شدن است و سطوح کنترل مختلفی در انطباق فیزیکی برای کاربران محیا می کند. یک انتخاب مناسب تاثیر موثری بر اجرا دارد. مثالی از موارد الگوی رابطه ای (relational model) است: همه رویدادهای مهم در مدل رابطه ای امکان ایجاد نمایه هایی که دسترسی سریع به سطرها در جدول را می دهد،فراهم می شود.

یک مدل داده ای تنها شیوه ساختمان بندی داده ها نیست بلکه معمولا به صورت مجموعه ای از عملیات ها که می تواند روی داده ها اجرا شود تعریف می شوند. برای مثال در مدل رابطه ای عملیاتی همچون گزینش (selection)، طرح ریزی (projection) و اتصال (join) تعریف می گردد.

۳.۱ مدل تخت
مدل تخت یا جدولی (flat (or table) model ) تشکیل شده است از یک آرایه دو بعدی با عناصر داده ای که همه اجزای یک ستون به صورت داده های مشابه فرض می شود و همه عناصر یک سطر با هم در ارتباط هستند. برای نمونه در ستون هایی که برای نام کاربری و رمز عبور در جزئی از سیستم های پایگاه داده ای امنیتی مورد استفاده قرار می گیرد هر سطر شامل رمز عبوری است که مخصوص یک کاربر خاص است.
 
ستون های جدول که با آن در ارتباط هستند به صورت داده کاراکتری، اطلاعات زمانی، عدد صحیح یا اعداد ممیز شناور تعریف می شوند. این مدل پایه برنامه های محاسباتی(spreadsheet) است.

پایگاه داده ها با فایل های تخت به سادگی توسط فایل های متنی تعریف می شوند. هر رکورد یک خط است و فیلد ها به کمک جدا کننده هایی از هم مجزا می شوند. فرضا به مثال زیر دقت کنید:
id name team
1 Amy Blues
2 Bob Reds
3 Chuck Blues
4 Dick Blues
5 Ethel Reds
6 Fred Blues
7 Gilly Blues
8 Hank Reds
داده های هر ستون مشابه هم است ما به این ستونها فیلد ها (fields) گوییم. و هر خط را غیر از خط اول یک رکورد(record) می نامیم. خط اول را که برخی پایگاه های داده ای آنرا ندارند رکورد برچسب(field labels) گوییم. هر مقدار داده ای اندازه خاص خود را دارد که اگر به آن اندازه نرسد می توان از کاراکنر فاصله برای این منظور استفاده کرد اما این مسئله مخصوصا زمانی که بخواهیم اطلاعات را بر روی کارت های منگنه قرار دهیم مشکل ساز خواهد شد. امروزه معمولا از نویسه TAB برای جداسازی فیلد ها و کاراکتر خط بعد برای رکورد بعدی استفاده می کنیم. البته شیوه های دیگری هم وجود دارد مثلا به مثال زیر دقت کنید:
"1","Amy","Blues"
"2","Bob","Reds"
"3","Chuck","Blues"
"4","Dick","Blues"
"5","Ethel","Reds"
"6","Fred","Blues"
"7","Gilly","Blues"
"8","Hank","Reds"
این مثال از جدا کننده کاما استفاده می کند.در این نوع مدل تنها قابلیت حذف،اضافه،دیدن و ویرایش وجود دارد که ممکن است کافی نباشد.Microsoft Excel این مدل را پیاده سازی می کند.

۳.2 مدل شبکه ای(Network)
در سال 1969 و در کنفرانس زبانهای سیستم های داده ای (CODASYL) توسطCharles Bachman ارائه شد. در سال 1971 مجددا مطرح شد و اساس کار پایگاه داده ای قرار گرفت و در اوایل دهه 80 با ثبت آن درسازمان بین المللی استانداردهای جهانی یا ISO به اوج رسید.

مدل شبکه ای (database model) بر پایه دو سازه مهم یعنی مجموعه ها و رکورد ها ساخته می شود و برخلاف روش سلسله مراتبی که از درخت استفاده می کند، گراف را به کار می گیرد. مزیت این روش بر سلسله مراتبی این است که مدل های ارتباطی طبیعی بیشتری را بین موجودیت ها فراهم می کند. الی رغم این مزیت ها به دو دلیل اساسی این مدل با شکست مواجه شد: اول اینکه شرکت IBM با تولید محصولات IMS و DL/I که بر پایه مدل سلسله مراتبی است این مدل را نادیده گرفت.
 
دوم اینکه سرانجام مدل رابطه ای (relational model) جای آن را گرفت چون سطح بالاتر و واضح تر بود. تا اوایل دهه 80 به علت کارایی رابط های سطح پایین مدل سلسله مراتبی و شبکه ای پیشنهاد می شد که بسیاری از نیاز های آن زمان را برطرف می کرد. اما با سریعتر شدن سخت افزار به علت قابلیت انعطاف و سودمندی بیشتر سیستم های رابطه ای به پیروزی رسیدند.

رکورد ها در این مدل شامل فیلد هایی است( ممکن است همچون زبان کوبول (COBOL) به صورت سلسله مراتب اولویتی باشد). مجموعه ها با ارتباط یک به چند بین رکورد ها تعریف می شود: یک مالک و چند عضو. عملیات های مدل شبکه ای از نوع هدایت کننده است: یک برنامه در موقعیت جاری خود باقی می ماند و از یک رکورد به رکورد دیگر می رود هر گاه که ارتباطی بین آنها وجود داشته باشد. معمولا از اشاره گرها(pointers) برای آدرس دهی مستقیم به یک رکورد در دیسک استفاده می شود. با این تکنیک کارایی بازیابی اضافه می شود هر چند در نمایش ظاهری این مدل ضروری نیست .

۳.3 مدل رابطه ای
مدل رابطه ای (relational model) در یک مقاله تحصیلی توسط E. F. Codd در سال 1970 ارائه گشت. این مدل یک مدل ریاضیاتی است که با مفاهیمی چون مستندات منطقی (predicate logic) و تئوری مجموعه ها (set theory) در ارتباط است. محصولاتی همچون اینگرس،اراکل، DB2 وسرور اس کیوال (SQL Server) بر این پایه ایجاد شده است.
 
ساختار داده ها در این محصولات به صورت جدول است با این تفاوت که می تواند چند سطر داشته باشد. به عبارت دیگر دارای جداول چند گانه است که به طور صریح ارتباطات بین آنها بیان نمی شود و در عوض کلید هایی به منظور تطبیق سطر ها در جداول مختلف استفاده می شود. به عنوان مثال جدول کارمندان ممکن است ستونی به نام "موقعیت" داشته باشد که کلید جدول موقعیت را با هم تطبیق می دهد.

۳.4 پایگاه داده های چند بعدی
پایگاه داده های رابطه ای توانست به سرعت بازار را تسخیر كند، هرچند كارهایی نیز وجود داشت كه این پایگاه داده ها نمی توانست به خوبی انجام دهد. به ویژه به كارگیری كلیدها در چند ركورد مرتبط به هم و در چند پایگاه داده مشترك، كندی سیستم را موجب می شد.
 
برای نمونه برای یافتن نشانی كاربری با نام دیوید، سیستم رابطه ای باید نام وی را در جدول كاربر جستجو كند و كلید اصلی (primary key ) را بیابد و سپس در جدول نشانی ها، دنبال آن كلید بگردد. اگر چه این وضعیت از نظر كاربر، فقط یك عملیات محسوب، اما به جستجو درجداول نیازمند است كه این كار پیچیده و زمان بر خواهد بود.
 
راه كار این مشكل این است كه پایگاه داده ها اطلاعات صریح درباره ارتباط بین داده ها را ذخیره نماید. می توان به جای یافتن نشانی دیوید با جستجو ی كلید در جدول نشانی، اشاره گر به داده ها را ذخیره نمود. در واقع، اگر ركورد اصلی، مالك داده باشد، در همان مكان فیزیكی ذخیره خواهد شد و از سوی دیگر سرعت دسترسی افزایش خواهد یافت.

چنین سیستمی را پایگاه داده های چند بعدی می نامند. این سیستم در هنگامی كه از مجموعه داده های بزرگ استفاده می شود، بسیار سودمند خواهد بود. از آنجاییكه این سیستم برای مجموعه داده های بزرگ به كار می رود، هیچگاه در بازار به طور مستقیم عمومیت نخواهد یافت.

۳.5 پایگاه داده های شیء
اگر چه سیستم های چند بعدی نتوانستند بازار را تسخیر نمایند، اما به توسعه سیستم های شیء منجر شدند. این سیستم ها كه مبتنی بر ساختار و مفاهیم سیستم های چند بعدی هستند، به كاربر امكان می دهند تا اشیاء را به طور مستقیم در پایگاه داده ها ذخیره نماید. بدین ترتیب ساختار برنامه نویسی شیء گرا (object oriented ) را می توان به طور مستقیم و بدون تبدیل نمودن به سایر فرمت ها، در پایگاه داده ها مورد استفاده قرار داد.
 
این وضعیت به دلیل مفاهیم مالكیت (ownership) در سیستم چند بعدی، رخ می دهد. در برنامه شیء گرا (OO)، یك شیء خاص "مالك " سایر اشیاء در حافظه است، مثلا دیوید مالك نشانی خود می باشد. در صورتی كه مفهوم مالكیت در پایگاه داده های رابطه ای وجود ندارد.

4- ویژگی های سیستم مدیریت پایگاه داده ها
پس از این مقدمه به توصیف سیستم مدیریت پایگاه داده ها می پردازیم. سیستم مدیریت پایگاه داده ها، مجموعه ای پیچیده از برنامه های نرم افزاری است كه ذخیره سازی و بازیابی داده های (فیلدها، ركوردها و فایل ها) سازمان را در پایگاه داده ها، كنترل می كند. این سیستم، كنترل امنیت و صحت پایگاه داده ها را نیز بر عهده دارد.
 
سیستم مدیریت پایگاه داده ها، درخواست های داده را از برنامه می پذیرد و به سیستم عامل دستور می دهد تا داده ها ی مناسب را انتقال دهد. هنگامی كه چنین سیستمی مورد استفاده قرار می گیرد، اگر نیازمندیهای اطلاعاتی سازمانی تغییر یابد، سیستم های اطلاعاتی نیز آسانتر تغییر خواهند یافت. سیستم مذكور از صحت پایگاه داده ها پشتیبانی می كند. بدین ترتیب كه اجازه نمی دهد بیش از یك كاربر در هر لحظه، یك ركورد را به روز رسانی كند. این سیستم ركوردهای تكراری را در خارج پایگاه داده ها نگاه می دارد.
 
برای مثال، هیچ دو مشترك با یك شماره مشتری، نمی توانند در پایگاه داده ها وارد شوند. این سیستم روشی برای ورود و به روز رسانی تعاملی پایگاه داده ها فراهم می آورد. یك سیستم اطلاعات كسب و كار از موضوعاتی نظیر (مشتریان، كارمندان، فروشندگان و غیره) و فعالیت هایی چون (سفارشات، پرداخت ها، خریدها و غیره) تشكیل شده است.
 
طراحی پایگاه داده ها، فرایند تصمیم گیری درباره نحوه سازماندهی این داده ها در انواع ركوردها و برقراری ارتباط بین ركوردهاست.سیستم مدیریت پایگاه داده ها می تواند ساختار داده ها و ارتباط آنها را در سازمان به طور اثر بخش نشان دهد. سه نوع مدل متداول سازمانی عبارتند از: سلسله مراتبی، شبكه ای و رابطه ای.
 
یك سیستم مدیریت پایگاه داده ها ممكن است یك، دو یا هر سه روش را فراهم آورد. سرورهای پایگاه داده ها، كامپیوترهایی هستند كه پایگاه داده های واقعی را نگاه می دارند و فقط سیستم مدیریت پایگاه داده ها و نرم افزار مربوطه را اجرا می كنند. معمولا این سرورها رایانه های چند پردازنده ای با آرایه های دیسك RAID برای ذخیره سازی می باشند.

5- فهرست سیستم های متداول مدیریت دادگان
معروف ترین این نرم افزارهای مدیریت دادگان ها می توان به چند نمونه زیر اشاره کرد:

1.Oracle
2.Microsoft SQL Server
3.MySQL
4.PostregSQL
5.DB2
6.Microsoft Access
واژه دادگان از برابرنهاده های فرهنگستان زبان فارسی می باشد.
[ پنج شنبه 4 اسفند 1390 ] [ 11:33 ] [ احسان اشرفی ]
دروغگوها احساس آلودگی می کنند!!
دروغگوها احساس آلودگی می کنند!!
روانشناسان در دانشگاه میشیگان با انجام آزمایشی دریافتند افرادی که دروغ می گویند، احساس آلوده بودن کرده و تلاش می کنند خود را از این آلودگی پاک کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، افراد زیادی نمی توانند این ادعا را داشته باشند که تا به حال در زندگی شان دروغ نگفته اند و از این رو همه افرادی که این رفتار را رفتاری زشت و نادرست می دانند، احساس بدی که پس از گفتن دروغ در انسان به وجود می آید را تجربه کرده اند.

اکنون محققان ثابت کرده اند که دروغ گفتن واقعا در انسان احساس آلوده شدن را به وجود می آورد، در حدی که فرد را وا می دارد تا برای شستشوی دهان خود به دنبال دهانشویه یا مواد شوینده دیگر بگردد.

تیمی از روانشناسان با هدف آزمایش بر روی ضرب المثلهایی مانند "آلوده دست" یا "آلوده دهان" که به افراد دروغگو خطاب می شود، رفتار 87 فرد را در هنگام دروغگویی و یا گفتن واقعیت مورد بررسی قرار دادند.

"اسپایک لی" محقق دانشگاه میشیگان که انجام این پروژه را به عهده داشته است می گوید نتایج آزمایشها نشان می دهند افرادی که دیگران را فریب داده اند بیشتر از صابون و دهانشویه استفاده می کنند در صورتی که افرادی که واقعیت را می گویند، احساس نیاز به استفاده بیشتر از مواد شوینده را ندارند.

افرادی که دروغهای کلامی گفته بودند بیشتر از دهانشویه و افرادی که از طریق نامه های الکترونیکی اقدام به دروغگویی و فریب دادن دیگران کرده بودند، بیشتر از صابون استفاده می کردند.

در این مطالعه از داوطلبان خواسته شد نقش وکیلی را بازی کنند که با رقیبی به نام "کریس" برای ارتقا گرفتن در حال رقابت شدید است. از هر یک از داوطلبان خواسته شد تصور کنند مدارکی را یافته اند که کریس آنها را گم کرده و بازگردادن این مدارک باعث پیشرفت شغلی وی و آسیب دیدن آنها خواهد شد، داوطلبان باید برای کریس پیامی صوتی یا نوشتاری می گذاشتند تا به وی بگویند مدارک را یافته اند یا نه.

بلافاصله پس از گذاشتن پیام، داوطلبان بر اساس میزان اشتیاق به خریداری صابون یا دهانشویه دسته بندی شدند نتایج نشان داد افرادی که از پشت خط تلفن اقدام به دروغگویی کرده و پیامی نادرست برای کریس به جا گذاشته بودند به استفاده از دهانشویه تمایل شدیدی داشتند و حتی حاضر بودند برای خرید آن بهایی بیشتر بپردازند که این نتیجه در مورد افرادی که حقیقت را گفته بودند، صحت نداشت.

به گفته "لی" اشاره به عبارتهای آلوده دست یا آلوده دهان در مکالمات روزانه باعث شده است تا مردم درباره مفهوم انتزاعی پاکی و سلامت اخلاقی به شیوه ای فیزیکی تر بیاندیشند و آن را به پاکی جسمی ارتباط دهند.

بر اساس گزارش تلگراف، لی معتقد است این نوع ارتباط قوی میان مفاهیم انزاعی و فیزیکی باعث شده پس از دروغ گفتن، فرد نه تنها درصدد جبران رفتار ناپسند خود برآید، بلکه تلاش می کنند عضو آلوده بدن خود را نیز پاک کنند.
[ پنج شنبه 4 اسفند 1390 ] [ 11:32 ] [ احسان اشرفی ]
دشوارترین کلمات در زبان انگلیسی!
دشوارترین کلمات در زبان انگلیسی!
دانشمندان طی پژوهشی جدید به بررسی کلماتی پرداختند که صحیح نوشتن آن‌ها برای اغلب افرادی که زبان انگلیسی سروکار دارند، دشوار است.

کلمه "separate" به معنی "جدا، جداگانه‌ و تفکیک‌ کردن‌" در صدر لیست کلماتی قرار دارد که بیشترین غلط املایی هنگام نوشتن آن صورت می‌گیرد؛ اغلب افراد حرف a پس از p را به اشتباه e می‌نویسند.

دومین کلمه در لیست کلماتی که به اشتباه املاء(هجی) می‌شوند، "definitely" است که اکثر افراد در تشخیص محل به کار بردن حروف i و e دچار مشکل می‌شوند.

کلماتی چون "Manoeuvre " و "Occurrence" نیز در ادامه این لیست قرار دارند.

یکی از نکات جالب توجه در این پژوهش که بر روی 3 هزارو 500 نفر انجام گرفته آن است که اغلب انگلیسی زبانان مانند ما، کلمات انگلیسی را همان‌طور که تلفظ می‌شوند، نوشته و به این ترتیب اغلب اشتباه می‌کنند.

کلمات "consensus" و "unnecessary" و "Acceptable" و "referred"نیز در ادامه این لیست ده تایی قرار دارند.

2 سوم از افرادی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته‌اند، اذعان دارند که امکانات تصیح املاء کلمات در نرم‌افزارهای رایانه‌ای ویرایش کلمات، آنها را در صحیح نوشتن کلمات در نامه نگاری‌های دستی یا یادداشت‌نویسی ناتوان ساخته است.

نکته قابل توجه دیگر آن است که باوجود چنین اشتباهاتی در نوشتن، بیش از 77 درصد از افراد توانایی خود در صحیح نوشتن را با کلمات "خوب " یا "خیلی خوب" توصیف می‌کنند.
[ پنج شنبه 4 اسفند 1390 ] [ 11:32 ] [ احسان اشرفی ]
بزرگترین مشاهیر جهان
بزرگترین مشاهیر جهان
اوگادرو (1856-1776)
عمده شهرت این فیزیكدان زائیده قانونی است كه در فیزیك بنام قانون اوگادرو معروف است.

ارشمیدس (587-212)
او منجنیق های شگفت آوری برای دفاع از سرزمین خود اختراع كرده بود كه سودمند بود. او توانست سطح و حجم جسم هایی مانند كره، استوانه و مخروط را حساب كند.

ادیسون(1931-1847)
تلگراف، فونوگراف، میكروفون، چراغ برق و لاستیك مصنوعی از اختراعات اوست. این مخترع بزرگ از ناشنوایی رنج می برد. ادیسون دوبار ازدواج كرد و پنج فرزند داشت كه یكی از آنها حاكم شهر نیوجرسی شد. تعداد اختراعات او كه به ثبت رسیده 2500 می باشد.

اقلیدس
قضیه اقلیدس درباره نامحدود بودن سلسله اعداد اول بدون ترتید از شاهكارهای استدلال ریاضی است. الگوریتم اقلیدس نیز روشی است در ریاضی او ثابت كرد.

ژرژ سیمون اهم
كشف وی در فیزیك به نام قانون اهم معروف است.

انیشتین(1955-1879)
بزرگترین فیزیكدان جهان است. تئوری او درباره نسبیت شهرت عظیم دارد. او در كارهای سیاسی بخصوص مسائل صهیونیست فعالیت داشت و نامه ای به روزولت نوشت و بانی شروع تحقیقات اتمی شد.

فن براون
در سال 1912 بدنیا آمد. او در 18 سالگی موشكی را به ارتفاع 200 متری پرتاب كرد و بعد با پایگاه نظامی قرارداد منعقد كرد و در هفتم سپتامبر 1944 موشكی را به هوا پرتاب كردو سپس در مایلند آمریكا شروع به كار كرد و اولین قمر مصنوعی را به فضا پرتاب كرد.

برتوله(1822-1748)
قانون تجزیه مضاعف را كه بنام برتوله مشهور است كشف كرد. با ناپلئون به مصر رفت و اكتشافات مهمی بدست آورد. قانون سفید كردن چلوار و تصفیه آب بوسیله زغال و باروت كلرات از كشفیات اوست.

پاسكال(1661-1622)
او در 16 سالگی كتابی درباره مقاطع مخروطی نگاشت و در 18 سالگی موفق به اختراع ماشین شد.

رونتگن(1923-1845)
وی موفق به اخذ مدرك دكترا در رشته فیزیك گردید. مطالعات او بیشتر درباره الكتریسیتهو نور و گرما بود. بالاخره موفق به كشف اشعه ایكس شد.

ژول
وی به مطالعه درباره مغناطیس و الكتریسیته پرداخت و در سال 1838 یك موتور الكتریكی اختراع كرد و در صدد برآمد كه میزان جریان الكتریسیته در سیمی را حساب كند و به این طریق توانست قانون مشهوری را به نام قانون ژول بیان كند.

پیر فرما
كتابی در مورد هندسه به نام مكان های سطح و حجم نوشت. متاب دیگری به نام ماگزیموم و مینیموم ها نوشت. فرما را پایه گذار دانش حساب دیفرانسیل و آنالیز می دانند.

كاوندیش(1810-1731)
او در علم شیمی صاحب اكتشافات مهمی شد و سرانجام توانست با عمل ضرب مختصری وزن زمین را معین كند.

كلر دویل(1884-1818)
بسیار از اكتشافات وی درباره عمل حرارت های قوی است كه در فلزكاری به كار می رود. او سه فلز كمیاب ره نام های گلو سینیوم، اینتریوم و آلومینیوم را كشف كرد.

مادام كوری(1934-1867)
او به همراه همسرش پیر در سال 1903 موفق به كشف اورانیوم شدند و در سال 1895 موفق به كسب جایزه نوبل شد.

گالیله(1642-1546)
او دریافت كه زمین به دور خورشید می چرخد و به همین دلیل واتیكان او را محكوم كرد و به زندان انداخت و در اواخر عمر از نیروی بینایی محروم شد.

گوتنبرگ
او به یال 1398 متولد شد. ماشین چاپ از اختراعات اوست و با ماشین چاپ خود كتاب انجیل را منتشر كرد.

ماركنی
متولد 1875 در فرانسه. او از طریق دولت فرانسه مامور یك انجمن برای تكمیل تلگراف گردید و توانست برای اولین بار تلگرافی را به بولونی آن طرف انگلستان بفرستد.

هوینگس(1695-1629)
وی اولین فردی است كه لنگر ساعت و فنر ساعت های جیبی و دستی را اختراع كرد. او برای اولین بار كمربند اطراف زحل را كشف كرد.

نیوتن
او به سال 1642 متولد شد. نیوتن در كمبریج نمونه و مظهر استاد كم حافظه به شمار می رفت. او موفق به كشف جاذبه زمین شد.

جیمز وات(1819-1736)
وی با تكمیل دیگ بخار خدمت عظیم به فیزیك و مكانیك نمود و همچنین با اختراع كندانساتور بخار كه به وسیله آن صرفه جویی بسیار زیادی در مصرف سوخت به عمل می آید كمك شایان به استفاده از نیروی بخار نموده است.

هرتز(1894-1857)
او استاد عالی فیزیك فنی بود و در نتیجه كوشش های آو امواج الكتریكی شناخته شد.

رابرت هوك(1703-1635)
قانون هوك كه بیان می كند اندازه نسبی تغییر شكل مكانیكی متناسب با تلاش است نتیجه تلاش اوست. او بنیانگذار علم هواشناسی به شمار می رود.
[ پنج شنبه 4 اسفند 1390 ] [ 11:31 ] [ احسان اشرفی ]
گوگل (google) جذاب‌ترین كارفرمای جهان
گوگل (google) جذاب‌ترین كارفرمای جهان
در جدیدترین فهرست شركت مشاوره یونیورسام، گوگل هدف شغلی شماره یك دانشجویان بازرگانی شناخته شد.

به گزارش ایسنا، بر اساس نظرسنجی انجام گرفته از 130 هزار جوینده كار دارنده تحصیلات بازرگانی یا مهندسی، گوگل جذاب‌ترین كارفرمای جهان است كه این جایگاه را برای دومین سال متوالی حفظ می‌كند، در حالی كه مایكروسافت كه رقیب این شركت است، در جایگاه هفتم قرار گرفته است.

مایكروسافت نسبت به رتبه‌بندی سال گذشته سه پله سقوط كرده اما هم‌چنان دومین شركت مهندسی جذاب است. در رتبه‌بندی جداگانه یونیورسام از شركت‌های مهندسی، مایكروسافت پس از گوگل قرار گرفت و IBM، سونی، BMW، اینتل، جنرال الكتریك، زیمنس، پروكتر اند گمبل و اپل نیز جزء 10 شركت برتر از این نظر قرار گرفتند.

سیسكو به‌عنوان جذاب‌ترین كارفرمای مهندسی در رتبه یازدهم قرار گرفت و سایر فروشندگان IT كه در این فهرست قرار داشتند، شامل هیولت پاكارد در رتبه سیزدهم، دل بیست و دوم و اوراكل در رتبه سی و یكم بودند.

گوگل كه به تازگی دوازدهمین سال تاسیس خود را جشن گرفت، تا نیمه اول سال 2010 و پس از افزودن دو هزار كارمند در ظرف شش ماه، 21 هزار و 805 كارمند تمام وقت دارد.

مایكروسافت 80 هزار كارمند دارد اما از سال 2009 پنج هزار كارمند را اخراج كرده كه شاید یكی از دلایل سقوط مایكروسافت به جایگاه هفتم باشد.

اپل نیز 34 هزار كارمند دارد اما هر سه این شركت‌ها پس از IBM قرار دارند كه حدود 400 هزار نفر را در جهان در خدمت دارد.
[ پنج شنبه 4 اسفند 1390 ] [ 11:29 ] [ احسان اشرفی ]
صفحه قبل 1 ... 39 40 41 42 43 ... 123 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

به وبلاگ فان پاتوق خوش آمدید . برای استفاده بهتر از وبلاگ از مرورگر فایرفاکس استفاده نمایید.
آرشيو مطالب
تبلیغات
این سایت را حمایت می کنم
جست و جو



در اين وبلاگ
در كل اينترنت
عضویت

تبلیغات

خبرنامه

خبرنامه وبلاگ:

برای ثبت نام در خبرنامه ی وبلاگ ایمیل خود را وارد نمایید



معرفی به دوستان
نام شما :
ايميل شما :
نام دوست شما:
ايميل دوست شما:

آمار وبلاگ

آمار وبلاگ:

بازدید امروز : 27
بازدید دیروز : 83
بازدید هفته : 110
بازدید ماه : 3211
بازدید کل : 114658
تعداد مطالب : 859
تعداد نظرات : 99
تعداد آنلاین : 1

نظرسنجی

چه مطالبی را افزایش دهیم ؟

لطفا کلیک نکنید !
اهنگ وبلاگ